یوردداش yurddaş

بو بلاگ آذربایجانلیلارین و ایراندا یاشایان باشقا تورکلرین دیل ، تاریخ ، مدنیت ، فولکلور و انسانی حاقلاری ساحه سینده چالیشیر .

دانشجویان دانشگاههای آذربایجان در نامه ای به روحانی خواستار رسمیت زبان ترکی شدند

+0 بَگَن (Bəyən)

                             Image result for ‫اؤز دیلینده مدرسه‬‎ 

۱۸۱۱دانشجو از دانشگاههای آذربایجان در نامه ای به روحانی خواستار رسمیت زبان ترکی شدند

۱۸۱۱نفر از دانشجویان دانشگاه‌های شهرهای اورمیه، زنجان، کلیبر، دانشگاه سراسری تبریز، دانشگاه سراسری مراغه و دانشگاه آزاد اسلامی مشکین‌شهر با امضای طوماری از روحانی رئیس جمهور ایران خواستار رسمیت زبان ترکی، تحصیل به زبان مادری، تاسیس فرهنگستان زبان ترکی و انجام اقدامات لازم برای احقاق حقوق اقلیتها در ایران شده اند

متن نامه مذکور از این قرار است:
بسمه تعالی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، دکتر حسن روحانی
با سلام و احترام؛
اکنون که نزدیک به دو سال از کسب رای اعتماد شما و استقرار دولت تدبیر و امید می گذرد، بر خود وظیفه می دانیم ضمن ابراز نگرانی خود از روند عملکرد دولت جنابعالی در تحقق بخشیدن به وعده های انتخاباتی، جهت پیشبرد بهتر آن نکاتی چند را یادآور شویم. باشد که با ایجاد فضای گفتگو و تعامل سازنده زمینه های مناسب جهت اقدامات موثر فراهم گردد.
جناب آقای دکتر روحانی! همان گونه که مستحضر هستید زبان (مادری)در مقام یکی از اصلی ترین شاخصه های هویتی، از اساسی ترین دارایی های معنوی هر ملتی محسوب می گردد. در این که زبان (مادری) مهم ترین بستری است که فرهنگ در آن رشد کرده و به بالندگی می رسد جای شکی نیست؛ اما گویا باور به این امر تنها در طرح گاه به گاه آن از سوی محافل روشنفکری متجلی است. چرا که امروز شاهد آن هستیم که مسئله آموزش به زبان مادری، از سوی برخی مسئولین با نگاهی سیاسی و بعضا با رویکردی امنیتی دنبال می شود و در نتیجه ی این غفلت خسارات جبران ناپذیری بر پیکر فرهنگی و هویتی اقوام (و ملت های سالم در ایران) وارد می گردد.
انقلاب اسلامی ایران بنا به گواه اکثر اندیشمندان یک انقلاب فرهنگی است، لذا حفظ حقوق فرهنگی اقوام (و ملت های ساکن در ایران)، از موجبات و ملزومات دوام و قوام جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود. این در حالیست که متاسفانه، پس از انقلاب، در نتیجه ی غفلت متولیان فرهنگی و متخصصین حقوقی، تلاشی جدی برای بهبودی اوضاع نابسامان فرهنگی اقوام (و ملت های ساکن در ایران) صورت نگرفته است. اقدامات ناقصی چون شبکه های استانی صدا و سیما –به دلیل استفاده نادرست از زبان مردم و گاها به سخره گرفتن آن-، نارسایی و عدم شفافیت اصل ۱۵ قانون اساسی و مهمتر از آن اجرای ناقص این اصل به دلیل نبود الزامات اجرایی و حقوقی، نه تنها در حل مشکلات حقوقی اقوام (و ملت های ساکن در ایران) راهگشا نبوده بلکه گاها زمینه ی بروز مشکلات جدیدی را نیز فراهم آورده است.
جناب آقای دکتر روحانی! در سخنرانی انتخاباتی خود در مورخ ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ در میان مردم تبریز از تاسیس "فرهنگستان زبان و ادب ترکی" در دولت تدبیر و امید خبر دادید. از این رو ما جمعی از دانشجویان آذربایجانی (دانشگاه های شهرهای اورمیه، زنجان و کلیبر، دانشگاه سراسری تبریز، دانشگاه سراسری مراغه و دانشگاه آزاد اسلامی مشکین شهر) ضمن ابراز خرسندی از درک والای جنابعالی در شناخت زمینه های لازم جهت غنای فرهنگی اقوام (و ملت های ساکن در ایران) و با تکیه بر بندهای ۴، ۱ و ۷ بیانیه سوم انتخاباتی جنابعالی، خواهان "رسمیت بخشیدن به زبان ترکی"، "تحصیل به زبان مادری مان در مدارس و دانشگاه ها"، "تدوین قوانین لازم برای اجرای کامل قانون اساسی به ویژه اصول ۳، ۱۵ و ۱۹ به منظور رفع تبعیض های موجود" و "تاسیس هر چه سریع تر فرهنگستان زبان و ادب ترکی با مشارکت متخصصین و دلسوزان این عرصه" می باشیم.
امید است دولت تدبیر و امید در سایه ی اعتماد حاصل شده و با تعامل مدیرانه با سایر قوا و ارگان های مربوطه بتواند ضمن تغییر نگاه امنیتی نسیت به اقوام (و ملت های ساکن در ایران) و فرهنگ های مختلف و تبدیل ساختار و روش های امنیتی به نظام مدیریت علمی و کارآمد، ضمن تحقق بخشیدن به آنچه جنابعالی در مقام حقوقدان و تحت عنوان "حقوق اقوام" در زمان انتخابات وعده داده اید، پایگاه های اعتماد اجتماعی را مستحکم تر نماید. 

Nameh-Rouhani-saham-news